Standaard gerechten

Soep met asperge, limoen en munt

  •  1 pond verse asperges
  • 1 eetleper olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gesneden verse munt
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1 theelepel limoenschil
  • 1 hardgekookt ei
  • zout & peper

Snij de punten van de asperges af, ongeveer 4 centimeter van de top. Snij de rest in stukjes.

Verwarm olijfolie in een soeppan op matig vuur. Kook en roer het sjalotje in de hete olie tot deze zacht is (ongeveer 3 minuten). Voeg de gesneden asperge toe. Strooi er munt, zout en peper over heen. Kook voor ongeveer 3 minuten tot de asperges halfzacht zijn.

Gooi de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur zacht tot de asperges goed zacht zijn (12 tot 15 minuten). Voeg de limoenschil toe. Mix het geheel met een staafmixer.

Breng water met een klein beetje zout aan de kook. Kook de asperge punten in het zoute water tot ze lichtgroen zijn (ongeveer 2 minuten). Hou de asperge punten onder koud water en voeg ze samen met het hardgekookte ei tot aan de soep.

Eet smakelijk!