Veganistische gerechten

Kunterbunt salade

De ingrediënten

  • 1 glas zoete maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 appel
  • 1 handvol cashewnoten
  • 1 citroen
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 theelepels agave nectar

De bereiding

Pers de citroen en doe het sap in een grote kom salade. Maak de paprika en komkommer schoon in water, schil de appel en hak in dobbelstenen en voeg alles toe. Laat de maïs goed  drogen en doe vervolgens de geroosterde cashewnoten in een koekenpan zonder vet en bak deze kort. Voeg de olijfolie en agave siroop toe, meng goed en het is klaar om te serveren.
Hartige aardappelsalade

De ingrediënten

 

  • 500 gram aardappelen
  • 250 milliliter veganistische mayonaise
  • 250 gram gerookte Tofu
  • 8 augurken uit de pot
  • 2 kleine uien 2 lente-uitjes en wat olijfolie
  • 1 komkommer

De bereiding

Bak de tofu blokjes krokant in een beetje olijfolie. Maak de aardappelen schoon en kook ze in water. Pel de uien, hak ze fijn en leg in een grote kom. Doe de schone lente-uitjes in water, snijd in dunne ringen en voeg mayonaise en de helft van de komkommer toe. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en voeg toe aan de saus en kook alles goed door elkaar. Laat 1-2 uur afkoelen – maar het kan ook warm worden geserveerd.

Tip: lente-uitjes kunnen ook worden vervangen door extra uien of bieslook.
Gemengde groente salade

De ingrediënten

 

  • 2 wortelen
  • 1 grote rode biet
  • 50 gram alfalfa
  • 150 gram gerookte Tofu
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • Oranje dressing

 

De bereiding

Rooster de wortelen en bieten. Bak de gerookte tofu en geroosterde zonnebloempitten zonder vet (kort). Plaats de geraspte wortelen, rode biet en spruiten op een plaat. Voeg de dressing toe aan de tofu en zonnebloempitten.

Tip: serveer met vers gebakken ciabatta

Romige komkommer salade

De ingrediënten

 

  • 1-2 komkommers
  • 200 gram tofu
  • 90 milliliter zonnebloemolie
  • 30 milliliter appelazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel milde curry
  • 1 snufje witte peper uit de molen
  • 3 eetlepels milde mosterd
  • 1 klein bosje dille

De bereiding

Hak de komkommer in plakjes. Pureer de overige ingrediënten toe en voeg de komkommerplakjes toe.